TEBA

Neçirvan Barzani: İnsanlar siyasi çatışmalardan bıktı

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, insanların siyasi çatışmalardan bıktığını belirtti.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, insanların siyasi çatışmalardan bıktığını belirtti.

Dün Duhok’ta Kürdistan Amerikan Üniversitesi (AUK) beşinci mezuniyet töreni düzenlendi. Törene IKBY Başkanı Barzani, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, aralarında Meclis Başkanı Muhammed Halbusi'nin bulunduğu çok sayıda misafir katıldı.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan Barzani, Irak Meclisi Maliye Komisyonunda IKBY bütçesine ilişkin değiştirilen 13. ve 14. maddelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Bazı partilerin anlaşmaları engellemeye çalışması ve Kürdistan Bölgesi'nin anayasal haklarını ihlal etmeye çalışması endişe verici." diyen Barzani, IKBY’nin anayasal haklarının ihlal edilmesine yönelik girişimlerin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Barzani, “Geçmiş sorunlardan ders alınması gerekiyor ve herkesi anlaşmalara uymaya davet ediyorum ve doğru yol anlaşmalara uymaktır.” ifadesini kullandı.

“Tüm toplulukların yalnızca tüm anayasal haklarının korunduğu ve saygı duyulduğu Irak, hepimizin birleştiricisi olmalıdır.” diyen Barzani, “Hem Irak'ta hem de Kürdistan Bölgesi'nde insanlar siyasi çatışmalardan bıktı. Hepimiz kendimizi gözden geçirmeli ve ülkenin en yüksek çıkarlarını her şeyin üzerinde tutmalıyız.” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.