TEBA

Musul Havalimanının onarımı Türk şirketlere teslim edildi

Irak

Musul Milletvekili lokman Reşidi, Musul Uluslararası Havalimanının onarımını, iki Türk şirketin yapacağını bildirdi.

Musul Milletvekili lokman Reşidi, Musul Uluslararası Havalimanının onarımını, iki Türk şirketin yapacağını bildirdi.

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, terör örgütü DEAŞ'a karşı savaşta hasar gören Musul Havalimanını yenileme ve geliştirme projesinin temel taşını atmak adına kenti ziyaret etti.

Kazımi liderliğindeki heyet, Musul Valisi Necım Cuburi ve bölgedeki diğer yetkililer tarafından karşılandı. Musul Valisi Necim el-Cuburi, basına yaptığı açıklamada, Musul Havalimanını onarım işinin uluslararası tecrübeye sahip "TAV ve 77 İnşaat" ortaklığına verildiğini söyledi.

Milletvekili Lokman Reşidi, söz konusu onarım projesine ilişkin TEBA'ya yaptığı açıklamada, "Beş yıldır bu projeyi bekliyorduk. Musul'un DEAŞ’tan kurtarılmasının ardından Irak Başbakanı ile görüştük. Bazı partiler projeyi Fransızlara vermek istedi." dedi.

Reşidi, “Çabalarımız sonucunda kredi karşılığında projeyi yürütmek istedikleri için projenin Fransızlara gitmesini engelledik. Başbakanla yaptığımız görüşmede Musul'un kendi bütçesinin olduğunu ve projeyi krediyle yürütülmesine gerek olmadığını belirttik.” ifadesini kullandı.

Başbakan Kazımi’nin havalimanının temel taşını atmak üzere ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Reşidi, “Kazımi, bugün saat 6.00'da Musul'a geldi ve kendisini karşıladık. Allah'a çok şükür Musul Uluslararası Havalimanının temeli bugün atıldı. Proje iki Türk firmasına, TAV ve 77 İnşaat’a verildi." diye konuştu.

Reşidi, havalimanı onarımı için yarın çalışmalara başlanacağını kaydetti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.