TEBA

Mustafa Kemal Yayçılı mezarı başında anıldı

Irak

Eski Irak Milli Türkmen Partisi Başkanı Mustafa Kemal Yayçılı şehadetinin 19. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Eski Irak Milli Türkmen Partisi Başkanı Mustafa Kemal Yayçılı şehadetinin 19. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Kerkük-Tuzhurmatu karayolunda meydana gelen şaibeli trafik kazası sonucu şehit olan Yayçılı ve Fazıl Namık Karanaz'ın şehadetinin 19. yıl dönümü dolayısıyla, Kerkük’te anma töreni düzenlendi.

Anma töreni Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı Hasan Turan'ın katılımı ile Kerkük'teki Türkmen Şehitliği'nde gerçekleştirildi.

Turan, Yayçılı’nın mücadele ve fedakarlıkla dolu bir geçmişe sahip olduğunu ve Kerkük İl Meclisinde önemli rolü olduğunu kaydetti.

ITC Başkanı Turan, “Cenab-ı Allah'tan asil Irak ve Türkmen halkının şehitlerini bağışlamasını ve ailelerine sabır ve teselli vermesini niyaz ediyoruz. Irak'taki Türkmenlerin milli değerlerini koruma yolunda şehitlerin izinden yürümeye devam edeceğiz.” dedi.

-Mustafa Kemal Yayçılı kimdir?

1955 yılında Kerkük'e bağlı Yayçı Kasabası'nda dünyaya gelen Mustafa Kemal Yayçılı, ortaokul ve lise öğrenimini Kerkük'te tamamladı.

Üniversite eğitimi için 1975 yılında Türkiye'ye giden Yayçılı, Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden mezun oldu.

Irak Milli Türkmen Partisi bünyesinde görev yapan Yayçılı, 1996 yılında Irak Milli Türkmen Partisi'nin başkanı oldu.

Mustafa Kemal Yayçılı, 2004 yılında Kerkük-Tuzhurmatu karayolunda meydana gelen şaibeli trafik kazası sonucu şehit oldu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.