TEBA

Milli takıma tebrik yağmuru

Irak

Basra kentinde düzenlenen Arap Körfez Kupası'nı kazanan Irak Milli Takımı'na yetkililerden tebrik mesajları geldi.

Basra kentinde düzenlenen Arap Körfez Kupası'nı kazanan Irak Milli Takımı'na yetkililerden tebrik mesajları geldi.

Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Irak’ın Arap Körfez Kupası’nı kazanmasını kutlayarak, bu başarının Irak'ın zor yıllardan sonra pozisyonunu yeniden kazanmasının kanıtı olduğunu söyledi.

Reşid, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “25. Körfez Şampiyonası'nı kazanan milli takımımızı kutluyorum, bu önemli başarıdan dolayı tüm Iraklıları da tebrik ediyorum.” ifadesini kullandı.

Irak’ın başarısının zor geçen yıllardan sonra pozisyonunu ve yeteneklerini yeniden kazandığının kanıtı olduğunu vurgulayan Reşid, “Iraklılar bu turnuvayı organize etme konusundaki olağanüstü yeteneklerini kanıtladıktan sonra, bu, spor etkinliklerini daha fazla kucaklamak için iyi bir başlangıç.” değerlendirmesinde bulundu.

Irak Babakanı Muhammed Şiya Sudani ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Irak Milli Takımı’nı tebrik ederek, “Kupa Irak'ta ve onlara, sadık ve gururlu taraftarlarımıza bir saygı duruşu olarak gururumuzu kararttık ve başımızı kaldırdık.” sözlerine yer verdi.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani de Irak Milli Takımı'nı sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımla tebrik etti.

Neçirvan Barzani, "Milli Takımımızın galibiyeti ve 25. Körfez Kupası'nı kazanmasından dolayı değerli halkımızı tebrik ediyorum.Bu başarılı spor müsabakasının düzenlenmesinde emeği geçen tüm milli takım üyelerimizi ve emeği geçenleri tebrik eder, başarılarının devamını dilerim." dedi.

IKBY Başbakanı Mesrur Barzani de Twitter’dan yaptığı paylaşımla kupayı kazanan Irak Milli Takımı’nı kutladı.

Barzani, “Irak’a spor kariyerinde başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr’da sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, “Sevgili Irak'ımızda düzenlenen Basra Körfezi Kupası finalinde halkımızı ve Irak milli takımımızı büyük zaferlerinden dolayı kutluyorum. Irak'ı sevgi ve barış dolu yeni bir kapakla yeniden Arap saflarına taşıyan bu turnuvada bizimle birlikte yer alan tüm Arap takımlarına teşekkür ederiz. Körfez ülkeleri, Arap Irak'a hoş geldiniz.” sözleriyen yer vererek milli takımı kutladı.

Basra’da oynanan Arap Körfez Kupası finalinde Irak ile Umman karşı karşıya geldi. Basra Palmiye Gövdesi Stadyumu'ndaki mücadelede Irak, Umman'ı 3-2 yenerek kupayı kazandı.

Irak’ın 44 yıl sonra ev sahipliğinde düzenlenen Arap Körfez Kupası, 6 Ocak’ta başlamıştı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.