TEBA

Milletvekili Hazraci bütçe tasarısının gecikme nedenini açıkladı

Irak

Kanun Devleti Koalisyonu Milletvekili Muhannad Hazraci, 2023 yılı bütçe yasa tasarısının hazırlanmasındaki gecikmenin nedenini açıkladı.

Kanun Devleti Koalisyonu Milletvekili Muhannad Hazraci, 2023 yılı bütçe yasa tasarısının federal hükümet ile Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) hükümeti arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle geciktiğini söyledi.

Hazraci, 2023 bütçe tasarısına ilişkin yaptığı açıklamada, IKBY hükümetinin bütçe tasarısından alacağı pay konusunda Bağdat ile henüz anlaşmaya varmadığını vurguladı.

Kanun Devleti Koalisyonu Üyesi Hazraci, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunları çözmenin ve her iki taraf için de tatmin edici bir taslak üzerinde anlaşmaya varmanın uzun zaman alacağını dile getirdi.

Bütçe tasarısının hükümet tarafından meclise gönderildiğinde, bir ay içinde okumasının yanı sıra ekleme ve çıkarma işlemlerinin yapılabildiğini kaydeden Hazraci, Erbil ile Bağdat arasında daha önceki meclis oturumlarında da var olan anlaşmazlığın, IKBY'nin bütçedeki payına ilişkin bir engel haline geldiğini söyledi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.