TEBA

Mesut Barzani'den oluşumlara yönelik açıklama

Irak

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesut Barzani, "Oluşumların haklarına müdahale edilmemelidir." dedi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesut Barzani, "Oluşumların haklarına müdahale edilmemelidir." dedi.

KDP Başkanı Barzani, bugün baharın habercisi Nevruz kutlamalarına katılmak üzere Erbil'e gelen çok sayıda büyükelçi, konsolos, ülke temsilcisi, uluslararası kuruluş ve koalisyon güçleri ile Selahaddin'de bir araya geldi.

Bağdat ile Erbil arasındaki ilişkilere değinen Barzani, "Sorunları çözmek için iyi bir fırsat var. Sorunları anayasaya dayalı ve Devleti Yönetme İttifakı'nın kurucu partileri arasında varılan anlaşmalar temelinde anlayışla çözme iradesi ve arzusu var." dedi.

Barzani, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani'nin, IKBY ziyaretinin Bağdat-Erbil arasında daha iyi bir anlayış için iyi bir fırsat olarak değerlendirdi.

"Kürdistan Bölgesi'nin meşruiyetinin sorgulanmaması için bu yıl seçimler yapılmalı ve oluşumların haklarına müdahale edilmemelidir." diyen Barzani, "Kürdistan'ın dini ve etnik topluluklarının iradesine saygı gösterilmeli ve toplulukların katılımına yönelik, toplulukların ve Birleşmiş Milletlerin iyi bulduğu her sistem bizim için kabul edilebilir olacaktır." açıklamasında bulundu.

KDP Başkanı Mesut Barzani'nin açıklamasına göre, uluslararası ekipler, seçim hazırlıkları için Kürdistan Bölgesi'ndeki ilgili taraflara iyi bir yardım ve koordinasyon sağlıyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.