TEBA

Mesut Barzani’den Kerkük açıklaması

Irak

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesut Barzani, Kerkük’teki son duruma ilişkin açıklamada bulundu.

Barzani, “Kerkük'teki duruma ilişkin bir grup isyancı, Kürdistan Demokrat Partisi'nin Kerkük'teki genel merkezinin açılmasını engelleme bahanesiyle Erbil-Kerkük arasındaki yolları kapattı. Vatandaşların normal yaşamlarını sürdürmelerine izin vermiyorlar ve Kerkük halkı için oldukça olumsuz ve tehlikeli bir durum yaratıyorlar.” ifadesinde buludu.

Barzani açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kerkük'ün kentteki toplumlar arasında bir arada yaşama, kardeşlik ve birlik örneği olması gerektiğini her zaman vurguladık ancak bu uygunsuz davranışlar huzursuzluk yaratma ve bir arada yaşamayı yok etme girişimidir. Son birkaç gündür güvenlik güçlerinin ve polisin yasa dışı davranışları engellememesi şaşırtıcı. Ancak bugün Kerkük'te Kürt gençlerine ve göstericilere karşı şiddet uygulanmış, Kürt gençlerinin kanı dökülmüştür. Bu tür davranışlar kabul edilemez ve çok kötü sonuçlar doğuracaktır. Kerkük'te evlatlarımızın kanının akıtılmasının bedeli ağır olacaktır.

Irak Başbakanı'nı Kerkük ve diğer bölgelerin bir arada yaşama ve istikrarını doğrudan hedef alan baskı, ayrımcılık ve engellere son vermek için bir sınır belirlemeye çağrıyoruz."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.