TEBA

Mesud Barzani: KDP seçimleri boykot etmedi

Irak

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesud Barzani, ABD'nin Irak Büyükelçisi Alina Romanowski'yle görüşme gerçekleştirerek, “KDP seçimleri boykot etmedi.” dedi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesud Barzani, ABD'nin Irak Büyükelçisi Alina Romanowski'yle görüşme gerçekleştirerek, “KDP seçimleri boykot etmedi.” dedi.

Barzani’nin Ofisinden yapılan açıklamaya göre, ABD'nin Irak Büyükelçisi görüşmede Irak ve Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi'ndeki siyasi duruma ve son gelişmelere değindi.

Açıklamada, “Romanowski kendisinin ve ülkesinin son siyasi gelişmelere ilişkin endişelerini dile getirerek Kürdistan Demokrat Partisi'ne rolünü oynaması ve diğer partilerle birlikte Kürdistan Bölgesi'ndeki seçimlerle ilgili sorunları, endişeleri ve yorumları çözmesi çağrısında bulundu.” denildi.

Barzani görüşmede Kürdistan Demokrat Partisi'nin açıklamasının gerekçelerini anlatarak, "KDP, 1990'lı yılların başından itibaren seçimleri başlattı ve 1991'de devrim meşruiyetinin anayasal meşruiyete bırakılmasını ve seçim yapılmasını talep etti.” ifadesinde bulundu.

KDP’nin her zaman seçimlerin yapılmasından yana olduğunu belirten Barzani, "Seçimlerden korkmuyor ancak seçim yöntemlerine, bir arada yaşama ilkelerinin baltalanması ve oluşumların siyasi hayata katılımının ortadan kaldırılması tehlikesine ilişkin görüşleri var." ifadesini kullandı.

Barzani, "Çeşitli bahanelerle seçimleri iki yıl ertelediler, yabancı eller işe karışarak bölgenin değerini ve konumunu düşürdü. Ayrıca Kürdistan Bölgesi'nin kararlarını, yasalarını anayasaya ve hukuka aykırı olarak değiştirdiler.” dedi.

KDP Başkanı Barzani, "KDP, seçimleri boykot etmedi, temiz, şeffaf, güvenli ve dış müdahalelerden uzak ve seçmenlerin oy kullanma hakkından mahrum bırakılmadığı bir ön programdan yana olduğunu yineledi. Demokratik süreç değersizleştirilmemeli ve bölge yasaları ihlal edilmemelidir." açıklamasında bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.