TEBA

Merkez Bakası Irak ve Türkiye arasındaki anlaşmanın detaylarını açıkladı

Irak

Irak Merkez Bankası, Irak ve Türkiye'nin euro, Türk lirası ve dinar cinsinden ticarete devam etme konusunda mutabakata vardığını bildirdi.

Irak Merkez Bankası, Irak ve Türkiye'nin euro, Türk lirası ve dinar cinsinden ticarete devam etme konusunda mutabakata vardığını bildirdi.

Irak Merkez Bankası, Irak ile Türkiye tarafı arasındaki görüşmelerin içeriğini açıkladı.

Merkez Bankasından yapılan açıklamada, Irak hükümeti, merkez bankası, Irak Özel Bankalar Birliği ve bankacılık sektöründen temsilcilerin yer aldığı Irak heyetinin Türkiye yetkilileri ile görüşmeleri İstanbul'da tamamlayarak Bağdat'a döndüğü belirtildi.

Açıklamada, tüccarlar ve büyük ithalatçılar için ticari alışverişi euro ve Türk lirası üzerinden yapılması, Irak ile Türkiye bankaları arasında yapılan bankacılık anlaşmaları da dahil olmak üzere yaşanan sorunların ele alındığı kaydedildi.

Irak Merkez Bankası, iş adamları ve bireysel satıcıların, ticaret süreçlerine göre, Irak içinde dinar olarak para yatırıp, ticaret borsaları düzenlemeyi kabul ettiğini bildirdi.

Açıklamada, “Türkiye'den Irak'a ürün ihracatının yanı sıra, ticaret sürecini ve ürünlerin taşınmasını merkez bankasının finansal sistemde izlediği kapsamlı plana göre organize etmesi çerçevesinde tüccarlara kolaylık sağlayacak, finansal sistemdeki olumsuzluklardan koruyacaktır.” denildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.