TEBA

Körfez Ulusları Kupası'na harcanan bütçe açıklandı

Irak

Bu yıl 25'incisi düzenlenen Körfez Ulusları Kupası'na ev sahipliği yapan Irak’ın şampiyona için 33 milyon dolar harcadığı bildirildi.

Bu yıl 25'incisi düzenlenen Körfez Ulusları Kupası'na ev sahipliği yapan Irak’ın şampiyona için 33 milyon dolar harcadığı bildirildi.

Ekonomist Nabil Marsumi, basına yaptığı açıklamada, Basra’da düzenlenen Körfez Ulusları Kupası için konaklama ve iki stadyumun restorasyonunun maliyetinin 33 milyon dolar olduğunu belirtti.

Marsumi, Irak’ın şampiyonaya ev sahipliği yapmasının Irak ile Körfez ülkeleri arasındaki ticaret ve yatırımı artırmada önemli bir faktör olacağını kaydetti.

Ekonomist Nabil Marsumi, "Uzun yıllar sonra 25. Körfez Ulusları Kupası'na ev sahipliği yapmak, Irak ile Körfez ülkeleri arasındaki ticaretin ve yatırımın artmasında önemli bir etken olacak, söz ettiğimiz meblağı bu projeye harcamak, 2006'dan beri yatırım kuruluşlarına hiçbir faydası olmadan harcanan devasa paralardan çok daha iyi." ifadesini kullandı.

Irak 44 yıl sonra Körfez Ulusları Kupası'na ev sahipliği yapıyor. Bu yıl 25'incisi düzenlenen Körfez Ulusları Kupası'nın açılış maçında Umman ile Irak takımı, Basra kentindeki Uluslararası Basra Stadyumu'nda karşılaştı.

Açılış maçında, Umman ile Irak karşılaşması 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

Basra’da gerçekleştirilen Körfez Ulusları Kupası'nın açılışında Irak’ın tüm bileşenlerine geleneksel kıyafetleriyle yer verilirken, Türkmenlere bu tabloda yer verilmedi.

Bu durumu gören Türkmenler, sosyal medya üzerinden olaya ilişkin tepkili paylaşımlar yapmaya başladı. Irak’ın önemli bir ana unsuru olan Türkmenlerin temsil edilmeyişi sonrası tepkili olan halk Türkmeneli bayrağını araçlarına takarak sokaklarda konvoylar halinde gezerek tepkilerini gösterdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.