TEBA

Koordinasyon Çerçevesi’nden Sadr Hareketi’ne çağrı

Irak

Koordinasyon Çerçevesi, Sadr Hareketi’ni ortak bir anlayışa ulaşmak için müzakere masasına dönmeye çağırdı.

Koordinasyon Çerçevesi, Sadr Hareketi’ni ortak bir anlayışa ulaşmak için müzakere masasına dönmeye çağırdı.


Koordinasyon Çerçevesi’nden yapılan açıklamada, “Sadr Hareketi’ndeki kardeşlerin gösterileri ve meclis oturumlarıyla ilgili gelişmeleri tüm Iraklılar büyük bir endişeyle takip ediyor. Baskınların arasında yargı, hükümet sarayı, bakanlar kurulu karargahı ve diğerleri ile sonuncusu bugün meydana gelen gelişmeler olan devlet kurumlarına yönelik aksamalar ve saldırılar yer alıyor. Ayrıca orta ve güney Irak illerinde bir dizi devlet kurumuna yönelik saldırılar da yer alıyor.” denildi.


Açıklamada, “Devlet kurumları saldırıya uğradığında ve çöktüğünde tarafsız kalamayacağımız için tutumumuz açıktır. Hükümetler ve güvenlik kurumları, devlet kurumlarını, kamu ve özel çıkarları korumak için ulusal görevlerini yerine getirmeli.”ifadesi kullanıldı.


Koordinasyon Çerçevesi’nin açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verildi:

"Bütün dini, siyasi ve sosyal şahsiyetlere çağrıda bulunuyoruz. Akıl ve diyalog dilini ön planda tutarak fitneyi önlemek için müdahalede ve girişimlerde bulunun. Ülkeyi daha fazla kaostan ve kan dökülmesinden kurtarın, ülkeyi gerilim ve komplikasyonlardan uzak tutun. Herkes, acıyı durdurmak için kararlı ve hızlı bir sonuca ulaşmak için anayasa, yasalar ve diyalog dilini benimseyen pratik ve gerçekçi çözümlerin geliştirilmesine katılmalı.”


Koordinasyon Çerçevesi ayrıca Sadr Hareketine ve destekçilerine müzakere masasına dönmeleri çağrısında bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.