TEBA

Komisyon, parlamento seçimleri için son kayıt tarihini açıkladı

Irak

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu, yaklaşan Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Parlamento seçimlerine katılacak IKBY’deki adaylar ve siyasi koalisyonların kayıt yaptırmaları için son tarihi duyurdu.

Seçim Komisyonu, IKBY Parlamento seçimlerine katılmak için kayıt yaptırmak isteyen tüm parti ve bireylerin bu hafta sonuna kadar kayıt yaptırabileceğini açıkladı.

Komisyon tarafından yapılan açıklamada, 2024 yılı IKBY Parlamento seçimleri için adaylıkların sunulması için son tarihin 28 Mart Perşembe olacağı bilgisine yer verildi.

Seçim Komisyonu, IKBY Parlamento seçimleri için belirlenen takvime uymaları nedeniyle bu tarihten sonra sürenin uzatılmayacağını vurguladı.

Komisyon, 5 Mart'ta bölgedeki siyasi partilere kayıt kapısını açarak, kayıt işleminin Bağdat'taki siyasi parti ve kuruluşların ofislerinde veya IKBY’deki vilayetlerdeki seçim ofislerinde yapılabileceğini duyurmuştu.

IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, 3 Kasım'da IKBY Parlamento seçimlerinin 10 Haziran 2024'te yapılmasına ilişkin kararnameyi imzalamıştı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.