TEBA

Komal: İktidar partileri bölgeyi dağılmaya doğru götürmekte

Irak

Kürdistan İslami Toplum Partisi (Komal) Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi'nin (IKBY) Parlamentosunda bugün yaşananlara ilişkin açıklama yaptı.

Kürdistan İslami Toplum Partisi (Komal) Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi'nin (IKBY) Parlamentosunda bugün yaşananlara ilişkin açıklama yaptı.


Komal yaptığı açıklamada, “Bugün Kürdistan Bölgesi Parlamentosunda yaşananlar, Kürdistan Bölgesi'nin yapısının yasal ve anayasal kurumları nedeniyle tanındığını ve ispatlandığını ancak Kürdistan Bölgesi'ndeki iktidar partilerin ne yazık ki dağılmaya doğru gittiğini göstermektedir.” ifadesinde bulundu.

Kürdistan İslami Toplum Partisi, “Kürdistan Parlamentosu'nda Yüksek Komisyonun yeniden faaliyete geçirilmesi ve seçim yasasının değiştirilmesinde yaşananlar, parlamentonun yasal süresi içinde yapılmalı ve vatandaşların yaklaşan seçimlere mutlu bir şekilde katılması için uzlaşmaya çalışılmalıydı.” şeklinde açıklamalara yer verdi.


“Biz Kürdistan İslami Toplumu olarak bu durumdan endişemizi dile getiriyoruz.” denilen açıklamada, “Vatandaşların özellikle seçimler yoluyla değişim ve reform çabalarında ve umutlarında yetkililerin bu kaotik adımıyla soğumamasını istiyoruz. Vatandaş umutsuzluğa kapıldı.” şeklinde ifadelere yer verildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.