TEBA

Kifri Dayanışma Derneğinden hükümete talep

Irak

Kifri’de vatandaşlar işsizlik ve hizmet eksikliği nedeniyle gösteri düzenledi.

Kifri’de vatandaşlar işsizlik ve hizmet eksikliği nedeniyle gösteri düzenledi.

Günlerdir devam eden gösterilerde halkın isyanına neden olan hizmet eksikliğinin bir an önce giderilmesi için hükümetin harekete geçmesi gerektiği belirtildi.

Taleplerinin yerine getirilmesini isteyen göstericiler yolları kapatarak greve girdiklerini duyurdu.

Kifri Dayanışma Derneği Başkanı Osman Hasan Casım, yaptığı yazılı açıklamada Kifri’deki halkın ve göstericilerin taleplerine değindi.

Hükümetten taleplerine yanıt vermesini istediklerini kaydeden Casım, Kifri merkezi ve köylerine elektrik arzının artırılması gerektiğini belirtti.

Casım, Kifri’deki hastanelerde doktor ve ekipman eksikliği olduğunu bildirerek Sağlık Bakanlığı tarafından Şehit Halit Germiyani ve Kifri Sağlık Merkezine uzman doktor ve ekipman gönderilmesi gerektiğini aktardı.

Kifri merkezinde politeknik üniversitesi ve enstitü projesinin hayata geçirilmesi için harekete geçilmesi gerektiğini belirten Casım, “Germiyan Üniversitesinin birkaç bölümü ekip ve ekipmanları ile nakledilmesi gerekiyor.” ifadesinde bulundu.

Kifri Dayanışma Derneği Başkanı Osman Hasan Casım, su ve belediye ofisi binalarının ayrıca Kifri merkezi ve civarlarındaki okulların tamamlanmasını talep ettiklerini aktardı.

Asfalt ve yol yapım projelerine başlanması gerektiğini vurgulayan Casım, “Evlere temiz su projesine bir an önce başlanmalı.” dedi.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) hükümeti tarafından planlanan Kifri’de silo projesinin halen hayata geçirilmediğini ve bu konuda adım atılmasını talep ettiklerini kaydeden Casım, petrol, elektrik şirketleri ve özel sektördeki çalışanların Kifri halkı olması gerektiğini belirtti.

Casım, Germiyan İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine Kifri’den birinin atanmasını ve ilçe kaymakamının değiştirilip halkın haklarını daha çok arayan Kifri’den birinin görevlendirilmesini istediklerini kaydetti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.