TEBA

“Kerkük Havalimanının açılışı birçok iş olanağını beraberinde getirdi”

Irak

Kerkük kentinde bulunan ve daha önce askeri üs olarak kullanılan Uluslararası Kerkük Havalimanı, 16 ekimde düzenlenen törenle resmen hizmete açılmış, 20 ekimden itibaren iç ve dış hat uçuşları başlamıştı.

Kerkük kentinde bulunan ve daha önce askeri üs olarak kullanılan Uluslararası Kerkük Havalimanı, 16 ekimde düzenlenen törenle resmen hizmete açılmış, 20 ekimden itibaren iç ve dış hat uçuşları başlamıştı.

Irak Sivil Havacılık Kurumu yaptığı yazılı açıklamada, Kerkük Havalimanı'nın tüm uluslararası standartlara uygun ve sivil uçuşlara hazır olduğunu belirtmiş, Kerkük Havalimanı'nın yolcu ve kargo taşımacılığına ciddi anlamda katkı sağlayacağını kaydetmişti.

Türk Hava Yolları (THY) Kerkük Havalimanına, 27 Ekim’de İstanbul'dan ilk doğrudan uçuşunu düzenledi. THY Bağdat Müdürü Hayrettin Gargı, 3 Aralık'tan itibaren İstanbul-Kerkük tarifeli seferlerin artacağını söyledi.

Kerkük halkının uzun zamandır beklediği havalimanının açılışı başta halk olmak üzere turizm ve havacılık şirketlerinin yüzünü güldürdü.

Havalimanının açılışının ardından son durumu öğrenmek üzere Kerkük’teki turizm ve havacılık şirketleri sorumlularıyla görüştük.

TEBA mikrofonlarına konuşan Sarıgül Turizm Şirketi Müdürü Fikret Gamgün, “Havalimanının açılışı bizim için çok güzel bir adım oldu. Eskiden yapılan yolculuklar zorlu oluyordu ve vakit kaybediliyordu.” dedi.

Havalimanının farklı iş olanakları sağladığını belirten Gamgün, “Havalimanının açılması ile hem taksilerimiz görev yapacak hem otellerimiz canlanacak. Restoranlarımız yoğun olacak. Halkımız ve bize yakın olan ülkeler bile rahatlayacak. Birçok iş olanağı yarattı.” ifadesini kullandı.

Gamgün, “Eskiden bir yolculuk yapmak için 8-9 saat önce hazırlık yapmak zorundaydık. Şimdi 10 dakikada havalimanına giriş yapıp yolculuklar yapılabiliyor.” değerlendirmesine bulundu.

Havalimanının açılışını önemli bir gelişme olarak gördüklerini belirten Arafa Şirketi Müdürü İbrahim Halil, “Havalimanının açılışı Kerkük milletinin büyük bir kısmı için çalışma olanağı yarattı.” dedi.

Yakın zamanda daha kapsamlı şirketlerin burada bulunmasını ve uçakların birçok ülkeye yolculuk yapmasını umduklarını kaydeden Halil, “Özellikle Avrupa ve Körfez bölgelerine yolculuklar daha çok yapılmalı.” ifadesinde bulundu.

Halil, “Kerkük-İstanbul direkt uçuşlarımız perşembe ve cumartesi günleri mevcut. Yakında haftanın dört günü uçuşlar olacak. Türk Havayolları uçakları şu anda mevcut. Yakın zamanda Pegasus yolculukları da olacak.” açıklamasında bulundu.

Arafa Şirketi Müdürü İbrahim Halil, Kerkük Havalimanından daha çok ülkeye yolculuk yapılması için yetkililerden adımlar beklediklerini kaydetti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.