TEBA

KDP’den IKBY Parlamentosuna toplantı talebi

Irak

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Fraksiyonu, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Parlamento Başkanlığına toplantı talebinde bulundu.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Fraksiyonu, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Parlamento Başkanlığına toplantı talebinde bulundu.

KDP Fraksiyonunun toplantı talebinde, "Kürdistan Parlamentosu, temiz ve güvenilir bir seçim için yasal, idari ve teknik düzenlemeleri tamamlamak, temiz ve adil bir biyometrik kayıt sağlamak, seçimleri zamanında yapmak için parlamento adımlarını atmalı ve belirlenen süre içinde görevlerini yerine getirmelidir." denildi.

Talepte ayrıca şu sözlere yer verildi:

“14 Mart 2023 tarihli oturumun sona ermesinin ardından komisyonun oluşturulması kararının önümüzdeki birkaç gün içinde ve son seçim tarihinden altı ay önce parlamento oturumunun gündemine alınması gerekmektedir. Seçimlerin tarihinde yapılması için etkili bir seçim komisyonuna sahip olunmalı.

Geçmişte siyasetçilerin önündeki engellerden biri de seçim yasasıydı ve şimdi siyasi partiler arasında seçim yasasının değiştirilmesi konusunda olumlu bir anlayış oluştu ve partimiz bu konuda büyük bir esneklik gösterdi. Yeni yasa Kürdistan Bölgesi Seçim Komisyonuna sunulana kadar yasama sürecine girecek ve seçimler programa göre yapılacaktır.”

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi'nde parlamento seçimlerinin 18 Kasım'da yapılmasına karar verilmişti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.