TEBA

KDP’den Halbusi’nin görevden uzaklaştırılmasına ilişkin açıklama

Irak

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Sözcüsü Mahmud Muhammed, eski Meclis Başkanı Muhammed Halbusi’nin görevden alınmasının sorunları artırarak daha da derinleştireceğini kaydetti.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Sözcüsü Mahmud Muhammed, eski Meclis Başkanı Muhammed Halbusi’nin görevden alınmasının sorunları artırarak daha da derinleştireceğini kaydetti.

Muhammed, Irak ve Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi’ndeki siyasi durum ile Yüksek Federal Mahkemesinin Halbusi’nin görevden alınması kararına ilişkin açıklama yaptı.

Sözcü Muhammed, “Irak ve Bölgenin durumu büyük bir çalkantı beklentisine girilmesine neden olacak kadar bozulmuş. Bu durumu yakından değerlendirmek genel olarak tüm Irak güçlerinin ve partilerinin, özelde ise Devleti Yönetme İttifakı’nı oluşturan partilerin sorumluluğundadır.” ifadelerini kullandı.

Irak'ta en yüksek mahkeme konumundaki Yüksek Federal Mahkeme, detay vermeksizin Halbusi'nin milletvekilliğini düşürmüştü.

Halbusi'nin lideri olduğu Takaddüm Partisi'nden dün yapılan yazılı açıklamaya göre, parti üyeleri Irak Başbakan Yardımcısı ve Planlama Bakanı Muhammed Temim, Sanayi ve Maden Bakanı Halid Bettal ile Kültür, Turizm ve Tarihi Eserler Bakanı Ahmed Bedran bakanlık görevlerinden istifalarını sunmuştu. Ancak söz konusu istifaların Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani’ye ulaşmadığı belirtilmişti.

Takaddüm Partisi'nden 37 milletvekili de Meclis oturumlarını boykot etme kararı almıştı.

Ayrıca Takaddüm Partili milletvekilleri, çeşitli görevlerde bulundukları Meclis Komisyonlarından da istifa etmişti.

Halbusi'nin lideri olduğu Takaddüm Partisi’nden onlarca kişi Musul, Kerkük, Salahaddin, Bağdat ve Enbar vilayetlerinde yerel seçim yarışında yer alıyor. Bu partinin adaylarının seçim posterlerinde de Halbusi’nin fotoğrafları kullanılıyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.