TEBA

KDP ve KYB’den ortak açıklama

Irak

Kürdistan Demokrat Paritisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) heyeti, Pirmam'da bir araya geldi.

Kürdistan Demokrat Paritisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) heyeti, Pirmam'da bir araya geldi.

KDP ve KYB heyetlerinin 5 saatlik toplantısının ardından paylaşılan ortak yazılı açıklamada, IKBY’deki son durum ve gelişmeleri ele aldıkları belirtildi.

Açıklamada, “Her iki taraf da Kürdistan Bölgesi'nin egemenliğinin korunması için koordinasyon ve iş birliğinin yanı sıra tüm siyasi güçlerin, tarafların güç ve kapasitesinin bir araya getirilmesi, olayların gidişatına ve değişimlere uygun ortak bir strateji oluşturulması gereğini vurguladı.” ifadesi kullanıldı.

“Her iki taraf da ortak noktaların güçlendirilmesi ve sorunların Kürdistan'ın ulusal çıkarları doğrultusunda çözülmesi konusunda mutabakata vardı.” denilen açıklamanın devamında şu sözlere yer verildi:

“Toplantının bir diğer başlığında ise Kürdistan Bölgesi Yönetimi'nin, Irak'ın kalıcı anayasası çerçevesinde mali haklar ve maaşların sağlanmasına yönelik adımlarının desteklenmesine vurgu yapıldı.

Son olarak toplantıların devamına karar verildi ve bu amaca uygun bir araç belirlendi. Toplantı sakin ve olumlu bir atmosferde gerçekleşti.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.