TEBA

KDP ve KYB heyeti oluşumların temsilcileri ile görüşecek

Irak

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Erbil'de ikinci tur görüşmelerini gerçekleştirdi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Erbil'de ikinci tur görüşmelerini gerçekleştirdi.

Yaklaşık 5 saat süren görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında her iki taraf da önümüzdeki günlerde kota sandalyeleri konusunda oluşumların temsilcileriyle bir araya gelerek görüşlerini alacaklarını bildirdi.

KYB Heyeti Başkanı Ziyad Cabbar, "Seçim yasasının değiştirilmesi ve Kürdistan Parlamentosundaki Bağımsız Seçim Yüksek Komisyonunun çalışmalarına ilişkin olumlu bir anlayış var. Bu amaçla her iki tarafın Kürdistan Parlamentosundaki temsilcileri diğer siyasi partilerin görüşlerini de dikkate alarak yasal adımlar atacaktır." dedi.

Cabbar, "Görüşmelerimiz devam edecek. Kürdistan Demokrat Partisi ile fikir ayrılıklarımız bir önceki toplantıya göre önemli ölçüde azaldı.” ifadesini kullandı.

KDP Heyeti Başkanı Zana Halid basın toplantısında "Anlaşamadığımız konuları konuştuk. Artık KYB ile aramızda herhangi bir çatışma yok. Daha fazla ortak noktamız var.” açıklamasında bulundu.

Halid, “Seçim konusu sadece KYB ve KDP'ye özgü değil, diğer siyasi partilerle de görüşüp görüşlerini alma kararı aldık.” dedi.

KDP ve KYB Seçim Büroları arasında 28 Şubat tarihinde görüşme gerçekleştirilmişti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.