TEBA

KDP ve Goran seçim konusunu görüşmek için bir araya geldi

Irak

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Siyasi Bürosundan bir heyet, Değişim Hareketi (Goran) ile bir araya geldi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Siyasi Bürosundan bir heyet, Değişim Hareketi (Goran) ile bir araya geldi.


KDP Siyasi Büro Başkanı Fazıl Mirani başkanlığındaki KDP heyeti, bugün Erbil’de Goran Hareketi'nin Erbil'deki karargahını ziyaret etti.


Partinin Siyasi Büro Yürütme Kurulu Başkanı Fazıl Mirani başkanlığındaki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) heyeti, Erbil'deki Goran Hareketi karargahını ziyaret etti. Heyeti, Mustafa Sayid Kadir başkanlığındaki bir heyet karşıladı.


Toplantının ana konusu, Irak Kürdistan Bölgesi Parlamento seçimleri, Bağımsız Seçimler ve Referandumlar Yüksek Komisyonunun yeniden faaliyete geçmesi oldu.


Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen KDP Politbüro Üyesi Cafer Eminki, KYB İlişkileri Bürosu Başkanı, KYB, KDP ve Goran'ın seçimler ve belirleyici konularda hemfikir olduğunu, aralarında çok yakınlaşma olduğunu ve seçimlerin zamanında yapılması konusunda herkesin hemfikir olduğunu söyledi.


Cafer Eminki, tüm taraflarla görüşmelerine devam edeceklerini söyledi.


Gorran Hareketi Ulusal Konseyi Üyesi Kardo Muhammed ise, temiz seçimlerden yana olan hareket, sonuca hizmet eden bir seçim süreci yürütebilmek, partiler arasındaki farkı azaltmak için çalışmaları gerektiğini, bunun tüm IKBY halkının çıkarına olması gerektiğini vurguladı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.