TEBA

KDP: Seçim kendi zamanında yapılacak

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Fraksiyonu Sözcüsü, parlamento seçimlerinin zamanında yapılacağını duyurdu.

Irak Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Fraksiyonu Sözcüsü, parlamento seçimlerinin zamanında yapılacağını duyurdu.

KDP’nin Fraksiyon Sözcüsü Peşava Hawramani, sosyal medya hesabı Facebook’tan konuya ilişkin açıklama yaptı.

Sözcü Hawramani, seçim tarihi belirlemek için önümüzdeki birkaç gün içinde IKBY Başkanlığından kararnamenin çıkarılacağını ve Irak Kürdistan Parlamentosu aracılığıyla seçim yasasında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesi Parlamentosu seçimlerinin Kasım ayında yapılması planlanıyor.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanlığından bir heyet, geçtiğimiz günlerde Irak Türkmen Cephesi’ne (ITC) ziyaret gerçekleştirmişti.

IKBY Başkanlık Danışmanı Dılşad Şahap görüşme sonrası TEBA’ya yaptığı açıklamada, “Kürdistan Bölgesi Başkanının talimatıyla, taraflar ile Bölge Başkanlığı arasındaki işbirliği ve anlayışı sürdürmek için ziyaretler gerçekleştiriliyor.” dedi.

IKBY parlamento seçimlerine değinen Şahap, “Kürdistan Parlamentosu seçiminin belirlenen tarihte yapılmasını istiyoruz. Bu süreci desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” ifadesinde bulunmuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.