TEBA

KDP Merkez Komite toplantısının detayları açıklandı

Irak

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesut Barzani başkanlığında KDP Merkez Komite toplantısı gerçekleştirildi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesut Barzani başkanlığında KDP Merkez Komite toplantısı gerçekleştirildi.

Barzani, bugün KDP Merkez Komitesinin, başkan yardımcıları, merkez komite üyeleri ve yedek üyelerin katılımıyla Selahaddin'de olağan toplantısına başkanlık etti.

Toplantının ardından KDP’den yapılan açıklamada, Kerkük ile ilgili kararlarına değinilerek, “Kerkük'ün birlik ve istikrar ruhunu korumak, meşru hedefleri uğruna direnen ve sürekli fedakarlık yapan bu şehrin dirençli ve mücadeleci halkını takdir etmek amacıyla toplantıda, eski başkanlık binasının şehrin öğrencilerine ve şehrin eğitim sürecine, kültürüne ve gelişimine bir hediye olarak Kerkük Üniversitesi'ne sunulması kararına varıldı. Ayrıca şehirde partimizin merkezini devretme kararını veren Irak Başbakanı Sayın Muhammed Şiya Sudani’ye teşekkür ediyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, “Sorunların ve engellerin bir an önce sona ermesini, bölgedeki maaş ve mali haklar sorunu ile ülkedeki siyasi süreç ve istikrarın çıkarına olan diğer tüm konulara köklü bir çözüm bulunmasını umuyoruz." denildi.

KDP Merkez Komitesinin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Halkımızın meşru davası adına, Kürdistan Bölgesi'nin siyasi ve hukuki yapısının güçlendirilmesi, anlayış ve i şbirliğinin sağlanması amacıyla KDP’nin, her zaman olduğu gibi, süreçte yer alan siyasi güçler ve partilerle görüşmelere devam etmesi kararlaştırıldı.

Bölge hükümeti ve kurumlarının bölge halkına daha fazla hizmet etmek ve çeşitli alanlarda hizmet sunmak için atacakları adımların yanı sıra hükümetin maaşların sağlanması, projelerin devamlılığı ve geliştirilmesi yönündeki çabalarına da destek verildiği kaydedildi.

Partimizin organ ve teşkilatlarının durumu üzerinde durulan toplantıda, siyasi büro ve il teşkilat bürolarının raporları okunarak parti içi çalışmalar değerlendirildi. Sorunlar ve sıkıntılar tespit edilerek partimizin hazırlıklarına ilişkin gerekli kararlar alındı. Önümüzdeki iki önemli seçim süreci için sorunların ve engellerin aşılması, daha fazla koordinasyonun sağlanması ve görevlerin daha iyi yerine getirilmesi için gerekli talimatlar verildi.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.