TEBA

KDP heyeti, bir dizi Türkmen parti yetkilileriyle bir araya geldi

Irak

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Siyasi Büro Yürütme Kurulu Başkanı Fazıl Mirani ve Piştiwan Sadık, Ali Hüseyin ve Cafer Eminki liderliğindeki bir heyet, bazı Türkmen parti yetkililerini ziyaret etti.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Siyasi Büro Yürütme Kurulu Başkanı Fazıl Mirani ve Piştiwan Sadik, Ali Hüseyin ve Cafer Eminki liderliğindeki bir heyet, bazı Türkmen parti yetkililerini ziyaret etti.


KDP Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Cafer Eminki, bazı Türkmen parti yetkilileriyle görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, "Başkan Barzani, toplulukların kendilerinin karar vermesi gerektiğini vurguladı." ifadesinde bulundu.

Cafer Eminki, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi’nde (IKBY) olumlu bir havanın hakim olduğunu, KYB ile KDP'nin gerilimden sıyrıldığını, anlayış ve birlik dolu bir aşamaya geldiğini söyledi.


Türkmen Kalkınma Partisi Başkanı Muhammed İlhanlı düzenlediği basın toplantısında, "Türkmen temsilciler olarak, belirleyici konularda kendimizin karar vermesi gereken istikrarlı bir pozisyonumuz var." dedi.


Muhammed İlhanlı, “Seçim yasasının değiştirilmesine Türkmenler kendileri karar vermeli ve seçimler zamanında yapılmalıdır.” şeklinde açıklama yaptı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.