TEBA

KDP: Erken seçime gidilebilir

Irak

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Irak'ta reformu gerçekleştirmek ve mevcut durumu iyileştirmek için tüm tarafların mutabakata vardıktan sonra erken seçim yapılabileceğini belirtti.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Irak'ta reformu gerçekleştirmek ve mevcut durumu iyileştirmek için tüm tarafların mutabakata vardıktan sonra erken seçim yapılabileceğini belirtti.

KDP'den Irak'taki siyasi durum ve erken seçimlerin düzenlenmesine yönelik açıklama yapıldı.

Tüm tarafların düzenlenmesi istenen seçimlerin sonucunu olduğu gibi kabul edeceği yönünde söz vermesi istenen açıklamada, daha önce düzenlenen seçimlerden ders çıkarılması gerektiğine vurgu yapıldı.

Siyasi taraflara sorumluluklarını üstlenmeleri konusunda çağrı yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ülkenin çıkarları ve Irak'ı karşı karşıya olduğu tehlikelerden korumak için Irak'taki tüm siyasi liderleri mevcut aşamadaki sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz. Tüm tarafları, ülkeyi mevcut çıkmazdan kurtarmak için Irak anayasasının ilkelerine dayalı verimli ve başarılı bir diyalog yürütmek için ciddi, gerekli ve acil adımlar atmaya çağırıyoruz.

Bu nedenle, reform sürecini ve gerçek değişimi gerçekleştirmek aynı zamanda Irak'taki mevcut durumu iyileştirmek için, tüm tarafların hemfikir olduğu ve seçimlerin nihai sonuçlarını olduğu gibi kabul etme sözü verdikten sonra erken seçim yapılması konusunda anlaşmaya varılabilir."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.