TEBA

Kazımi: Temizlik kampanyaları başlatılmalı

Irak

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, Bağdat Belediyesini ziyaret ederek yetkililerle bir araya geldi.

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, Bağdat Belediyesini ziyaret ederek yetkililerle bir araya geldi.

Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Kazımi’nin gelişmeleri doğrudan takip etmek amacıyla bugün Bağdat Belediyesini ziyaret ettiği kaydedildi.

Kazımi, ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, “Mahallelerin orijinal isimleri korunmalı. Temizlik kampanyaları başlatılmalı ve hepimiz temiz bir Bağdat için çalışmalıyız.” dedi.

Bağdat’ın çok eski bir şehir olduğunu belirten Kazımi, “Bağdat, kültürel yüzü olan tarihi bir şehirdir. Bazı sokaklar kimliğini kaybetmiştir. Bu kimliği geri kazandırmak için çalışmalıyız.” ifadesini kullandı.

"Bağdat barışın başkentidir." diyen Kazımi, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bağdat bugün büyük acılar ve açık bir ihmal yaşıyor. Bu nedenle istikrarlı bir sosyal ortam ve belediye hizmetleri yaratmak için olağanüstü bir çaba sarf edilmelidir. Projeler yeniden düzenlenmeli, Bağdat gibi eski bir başkente yakışmayan görünümlere engel olmalıyız."

Başbakan Kazımi, "Vatandaşları, maruz kaldıkları pazarlık ve rüşvetlerle ilgili şikayetlerini başbakanlığa iletmeye çağırıyoruz. Şikayetlerle ilgili gerekli soruşturmaları açacağız." ifadesinde bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.