TEBA

Kazımi mecliste veda konuşmasını yaptı

Irak

Eski Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, yeni hükümete başarılar dileyerek, Irak halkına yeni hükümete destek çağrısında bulundu.

Eski Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, yeni hükümete başarılar dileyerek, Irak halkına yeni hükümete destek çağrısında bulundu.

Kazımi, Muhammed Şiya Sudani’nin kabinesinin onaylanmasının ardından mecliste son kez açıklamada bulunarak, Sudani'yi tebrik etti.

Irak halkına çağrıda bulunan Kazımi, “Irak vatandaşlarını demokrasiyi savunmak ve Irak halkının çıkarlarını tehlikeye atmak isteyenlerle yüzleşmek için yeni hükümeti desteklemeye çağırıyorum.” dedi.

Irak’ın sahip olduğu altın ve para rezervlerine değinen Kazımi, “Irak 2022'de büyümeye devam ediyor. Uluslararası Para Fonu'na göre Irak, ekonomisini yüzde 3 büyüttü. Irak'ın petrol rezervleri iki yıl önce düşüyordu, ama bugün Irak'ın petrol rezervleri 35 milyar dolar arttı ve altın rezervleri 96 tonun üzerine çıktı.” ifadesini kullandı.

Irak ekonomisinin gelişmesi için zekice adımlar atılmasının önemine değinen Kazımi, “Bu geliri çocuklarımızın hayatlarını iyileştirmek için kullanmayı umuyoruz.” sözlerini paylaştı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.