TEBA

Kazımi ile Halbusi bir araya geldi

Irak

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Muhammed el-Halbusi, ülkedeki son durumu ele aldı.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Muhammed el-Halbusi, ülkedeki son durumu ele aldı.

Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Kazımi ile Halbusi arasında bir görüşme gerçekleşti.

Açıklamada, “Görüşmede siyasi arenadaki son gelişmeler, anayasal süreçlerin kendi vadesinde sonuç bulması, demokrasinin sağlamlaştırılması ve halka daha fazla hizmet sunulması için ulusal çabaların gösterilmesi konuları ele alındı.” denildi.

Vatandaşların siyasi sürece olan güveninin sağlamlaştırılması gerektiği vurgulanan görüşmede, küresel tehlikelere karşı mücadele verilmesi ve Irak’ın ekonomisini etkileyecek anlaşmazlıkların ortadan kalkması gerektiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, “Görüşmede engellerin aşılması, siyasi sabitliğin önüne geçilmesi gerektiği vurgulandı. Taraflar ayrıca kalkınma ve gelişim için meclisteki ulusal güçlerin sorumluluk alması ve krizlerle mücadele etmesi gerektiğinin, bunun için tarafların desteklenmesinin altını çizdi.” bilgisi paylaşıldı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.