TEBA

Kazımi: Emniyet kurumları rejim dönemindeki gibi zalim ve korkunç olmayacak

Irak

Irak Başbakanı ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanı Mustafa el-Kazımi, emniyet güçleri, istihbarat birimleri ve diğer güvenlik kurumlarının ilk ve son amacının devlet ile kurumlarını korumak olduğunu söyledi.

Irak Milli İstihbarat Teşkilatı karargahında yeni idari binanın temel taşını atma merasiminde açıklamada bulunan Kazımi, “Milli İstihbarat Teşkilatı, Irak’ın ve genel olarak bölgenin asayişini sağlayan profesyonel bir kurum. 2016 yılından bu yana, büyük bir insani yardım kabiliyeti oluşturmak için çalışıyoruz, ulusal güvenliğin katıldığı büyük bir başarı.” dedi.

İstihbarat teşkilatının uluslararası ilişkiler kurmakta oldukça başarılı olduğunu dile getiren Kazımi, şu sözlere yer verdi:

“Irak’ın uluslararası kargaşadan uzak olmasında önemli bir rolü var. Diğer kurumlarla koordinasyon sağlamakta oldukça başarılı. Milli istihbarat teşkilatı sorunların ve tehditlerin çözümü için tehditlerin ve fırsatların temel düzeyi üzerinde çalışma gerçekleştirmekte.”

Kazımi, “Ben Irak halkına istihbarat teşkilatının ve emniyet kurumlarının rejim dönemindeki gibi zalim ve korkunç olmayacağını söylüyorum. İlk ve son amaçları ülke ile kurumlarını yasa çerçevesinde korumaktır.” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.