TEBA

Kazımi'den ulusal diyalog çağrısı

Irak

Irak Başbakanı Mustafa Kazeımi, Irak'taki siyasi krizi çözmek için siyasi partiler arasında üçüncü tur bir ulusal diyalog çağrısında bulundu.

Irak Başbakanı Mustafa Kazeımi, Irak'taki siyasi krizi çözmek için siyasi partiler arasında üçüncü tur bir ulusal diyalog çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kuruluna katılmak üzere New York'ta bulunan Mustafa Kazımi, Irak haber kanalına bir röportaj verdi.

Kazımi, "Sorunlarımızı çözmek için üçüncü tur bir ulusal diyalog çağrısı yapıyorum. Diyalogdan başka seçeneğimiz yok." dedi.


Başbakan Kazımi, “Irak'ı yeniden inşa etme fırsatımız var ve herkes bunun sorumluluğunu üstlenmeli." ifadesinde bulundu.

Irak Başbakanı Kazımi, BM Genel Kurulunda beklenen konuşmasının içeriğine ilişkin yaptığı açıklamada, “BM Genel Kurulundaki konuşmamızda ülkenin siyasi, ekonomik, kültürel, iklim ve zorluklarını anlatacağım." şeklinde bilgi verdi.

Kazımi, bölgesel istikrarın Irak'taki durum üzerinde olumlu bir etkisinin olacağını kaydetti.


Başbakan Kazımi, Irak’ın başta İran ve Suudi Arabistan olmak üzere bölge ülkelerini birbirine yaklaştırmadaki rolüne dikkat çekerek, “İran ve Suudi Arabistan'ı ve birbirleriyle ilişkileri yeniden kurmayı başaran diğer ülkeleri yakınlaştırmayı başardık." dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.