TEBA

Kazımi'den New York'ta diplomasi trafiği

Irak

Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu kapsamında New York’ta bulunan Başbakan Mustafa Kazımi, yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyor.

Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu kapsamında New York’ta bulunan Başbakan Mustafa Kazımi, yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyor.

-Arap Devletleri Ligi Genel Sekreteri Ahmed Abu Gayt

Bakanlığın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise Kazımi'nin New York'taki temasları kapsamında Arap Devletleri Ligi Genel Sekreteri Ahmed Abu Gayt ile bir araya geldiği vurgulandı.

-Ürdün Kralı II. Abdullah

Başbakan Mustafa Kazımi, Ürdün Kralı II. Abdullah ile de bir araya geldi. Görüşmede iki kardeş ülke arasındaki ikili iş birliğinin güçlendirmesi konusunu ele alındığı aktarıldı.

İki lider ayrıca Bağdat 2. İşbirliği ve Ortaklık Konferansı'nın Ürdün'de düzenlenmesine yönelik hazırlıklar da değerlendirildi.

-İspanya Başbakanı Pedro Sanchez

Başbakan Kazımi İspanyol mevkidaşı Pedro Sanchez ile bir araya gelerek ekonomik alanda ortak iş birliğini artırmanın önemini görüştü.

Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Irak, İspanya ve tüm Avrupa Birliği arasında çeşitli alanlarda ortak iş birliğinin güçlendirilmesi konuları ele alındı.

-Başbakanı Kazımi ile İran Cumhurbaşkanı Reisi görüştü

Başbakan Mustafa el-Kazımi, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile de görüştü.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.