TEBA

Kazımi, Cidde Güvenlik ve Kalkınma Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu

Irak

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, Irak'ın ulusal çıkarlar ile genel olarak bölgesel güvenliğe hizmet edecek bölgesel sorunları çözmek için yeni girişimlerde bulunmaya devam edeceğini söyledi.

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, Irak'ın ulusal çıkarlar ile genel olarak bölgesel güvenliğe hizmet edecek bölgesel sorunları çözmek için yeni girişimlerde bulunmaya devam edeceğini söyledi.

Başbakan Kazımi, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde düzenlenen "Cidde Güvenlik ve Kalkınma Zirvesi"nde konuştu.

Bağdat İşbirliği ve Ortak Çalışma Kongresinin, bölge ülkeleri arasındaki ilişkileri yeniden inşa etmek için önemli bir başlangıç olduğunu belirten Kazımi, şu anda Irak ve Körfez ülkeleri her alanda birlikte çalışmak için birkaç önemli adım attıklarını vurguladı.

Kazımi, "Şu anda Irak ve Suudi Arabistan'ın elektrik şebekesi birbirine bağlı ve gelecekte Körfez ülkeleri, Mısır ve Ürdün arasındaki elektrik şebekesi birbirine bağlanacak. Bölgede diyalog ve iş birliği alanında Irak, ulusal çıkarlara ve genel olarak bölgeye hizmet edecek başka girişimlerde bulunmaya devam edecektir." dedi.

Irak'ın, "bölgeyi nükleer silahlardan uzak tutmak için bir diyalog çözümünü desteklediğini" vurgulayan Kazımi, Filistin sorununun çözüme kavuşmasının önemli olduğunu kaydetti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.