TEBA

Kasım Araci, Mahmur olayı için Erbil’de

Irak

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Kasım Araci, Musul kentine bağlı Mahmur ilçesinde, Irak ordusu ve Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçleri arasında çıkan çatışma nedeniyle Erbil’e ziyaret gerçekleştirdi.

Karaçuk Dağın konusu ve Mahmur'da yaşanan çatışmaya ilişkin özel bir komisyon oluşturulması nedeniyle bugün Erbil'e gelen Ulusal Güvenlik Konseyi Danışmanı Araci’nin olay yerinde incelemelerde bulunması bekleniyor.

Araci’nin ziyaret kapsamında, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) İçişleri Bakanı Rebar Ahmed ve Bölge yetkilileriyle görüşmesi bekleniyor.

Ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, komisyonun olaya ilişkin soruşturmanın detayları ve sonuçlarına ilişkin bir rapor hazırlayacağı ve tamamlandıktan sonra raporun Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani'ye gönderileceği aktarıldı.

Olayın ardından Başbakan Muhammed Şiya Sudani, olayın araştırılması ve çatışmaların nedenlerinin belirlenmesi için üst düzey bir komisyon kurulması yönünde talimatta bulunmuştu. Kasım Araci olayla ilgili kurulan komisyona başkanlık edeceği aktarıldı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.