TEBA

Kanun Devleti Koalisyonu: Meclisin sokaklarla feshedilemeyeceği gösterildi

Irak

Kanun Devleti Koalisyonu Üyesi Züheyir Çelebi, Federal Mahkemenin Irak Temsilciler Meclisinin feshedilmesi sorununu çözdüğünü belirterek, “Mahkeme, meclisin sokaklarla feshedilmeyeceğini, sadece milletvekilleri ile olacağını gösterdi.” dedi.

Kanun Devleti Koalisyonu Üyesi Züheyir Çelebi, Federal Mahkemenin Irak Temsilciler Meclisinin feshedilmesi sorununu çözdüğünü belirterek, “Mahkeme, meclisin sokaklarla feshedilmeyeceğini, sadece milletvekileri ile olacağını gösterdi.” dedi.

Çelebi, Irak’taki son durum ve meclisin feshedilmesi talebine ilişkin yaptığı açıklamada, "Federal Mahkemenin kararı kapalı bir konu haline geldi. Herkes, herhangi bir amaç ve karar için parlamentoya gitmeyi kabul etmeli.” ifadesini kullandı.

“Koordinasyon Çerçevesi, birçok siyasi partiden oluştuğu için farklı görüşlere sahip ve hükümetin oluşumu anayasal çerçeveye göre yapılmalıdır.” diyen Çelebi, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:

“Sadr'ın meclise gidip siyasi sorunlarını orada çözmesi, cumhurbaşkanının seçilmesi ve ardından hükümeti kuracak en büyük meclis fraksiyonunun adayını ataması için ikna edilmesi gerekiyor.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.