TEBA

ITC’den seçmen kütüğü denetim dosyasına çözüm talebi

Irak

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Siyasi Bürosu, Seçim Komisyonundan seçmen kütüğü denetim dosyasının çözümlenmesini talep etti.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Siyasi Bürosu, Seçim Komisyonundan seçmen kütüğü denetim dosyasının çözümlenmesini talep etti.

ITC Siyasi Bürosu, olağan toplantısını ITC Başkanı Hasan Turan, ITC başkan yardımcıları ve üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdi.

Toplantıda Türkmenleri ilgilendiren birçok dosya görüşülürken, yerel seçimlere katılımın sağlanması için yapılan çalışmaların ve devam eden hazırlıkların güçlendirilmesine değinildi.

ITC Basın Ofisinden yapılan açıklamada, toplantının ana başlıkları şu şekilde sıralandı:

“1. ITC Siyasi Bürosu, yaklaşan yerel seçimlerde il meclislerinin oluşturulması için geniş katılımın gerekliliğini vurguluyor, bu eksikliğin il halkının taleplerinin karşılanamamasına, anayasal ve hukuki boşluklara yol açtığını belirtmektedir.

2. ITC Siyasi Bürosu, yerel seçimlerin Kerkük'te şeffaf, adil ve güven verici bir ortamda yapılmasını sağlamak amacıyla seçmen kütüğü denetim dosyası sorununun Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu tarafından çözümlenmesini talep ediyor. Bu dosyanın çözülmemesi, Kerkük halkının isteklerini karşılamayan sahte bir il meclisinin varlığının ihtimalini arttırmaktadır.

3. ITC lider kadrosu, Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi listesindeki tüm adaylara tam destek verdiğini belirterek, Türkmen halkının taleplerinin gerçekleşmesi için Türkmenleri listeye oy vermeye çağırıyor.

4. ITC, Türkmen halkının başarıya ulaşacağı ve planları boşa çıkaracağı bir dönemle karşı karşıya olduğunu belirtmektedir.

5. Kerkük'e bir Türkmen valisinin atanması, ortak yönetimin uygulanması ve üst düzey pozisyonların dönüşümlü olarak uygulanması Türkmen listesinin seçim projesinin temelini oluşturuyor.

6. Kerkük İl Meclisi seçimlerinin 2005 yılından bu yana ilk kez güvenli ve istikrarlı bir ortamda ve etnik gruplar arasında ulusal değerleri koruyacak şekilde yapılmasını teyit ediyor, Kerkük halkının isteklerinin gerçek anlamda temsil edilmesini sağlamak için siyasi sürecin taraflar arasında adil bir rekabet ilkesinin benimsenmesi çağrısında bulunuyoruz.

7. ITC, Türkmen kimliğinin korunduğu ve ulusal değerler doğrultusunda Türkmen halkının çıkarlarını ve isteklerini karşılayacak şekilde (Musul, Selahaddin, Diyale, Bağdat) illerinde yerel seçimlere katılacak.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.