TEBA

ITC Kerkük'te bayram kabul merasimi düzenledi

Irak

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan’ın riayetinde, Kerkük’te Kurban Bayramı münasebetiyle kabul töreni gerçekleştirildi.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan’ın riayetinde, Kerkük’te Kurban Bayramı münasebetiyle kabul töreni gerçekleştirildi.

Tören, bugün ITC parti yetkilileri ve üyeleri, Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi Listesi, müttefik Türkmen partilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Törene çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Törende konuşma yapan ITC Başkanı Hasan Turan, öncelikler Kerkük dışından Erbil, Musul, Telafer, Tuzhurmatu, Diyale ve çevre ilçelerden gelen misafirlere teşekkür ederek, “İşte budur Türkmen işte budur Türkmeneli. Her zaman Allah bu birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Bu tablo he zaman düşmanlarımızı şaşırtmış, incitmiştir. Bu bayram vesilesiyle her zaman Türkmenlerin birlik ve beraberliğini devam ettirmesini Allah’tan dileriz.” dedi.

ITC Başkanı Turan, bayramlardan ders çıkarılması gerektiğini belirterek, birlik ve beraberliğin devamı için çok çaba harcanması gerektiğini dile getirdi.

ITC ve diğer Türkmen partilerin tüm Türkmen milletine kapısının açık olduğunu belirten Turan, Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi Listesinin kuruluş felsefesine değinerek, “Biz Türkmen milletinin hizmetkarlarıyız. Biz bugün burada o eski milli projenin devamını getirmekteyiz.” dedi.

Temmuz ayının Türkmen milleti için acı bir ay olduğunu söyleyen Turan, “Yüz yıllar geçse de 14 Temmuz unutulmayacaktır. Derin bir yaradır. Çünkü o gün Türkmen milletinin iradesini kırmak istediler, kıramadılar, başarısız oldular.” şeklinde ifadelerde bulundu.

“2003’ten bugüne kadar bize yapılanlar bir tek amaçla yapılmıştır.” diyen ITC Başkanı Turan, “Buna Türkmen milleti dikkat etmeli o da irademizi kırmaktı. Buna hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğiz. Türkmen milletinin iradesi hiç kırılmayacak. Ne kadar şehit versek ne kadar tutuklansak ne kadar kanımızı bu millet ve Türkmeneli için döksek azdır. Çünkü aziz şanlı yüce bir Türk milletinin evlatlarıyız ve Irak milletinin en önemli ana unsurlarından biriyiz. Türkmen milleti olmasaydı bugün bir Irak yerine belki 3-5 ırak görmüştük. Türkmen milletinin cesur oluşu, zalime karşı dur demesiyle Irak’ın birliği ve beraberliği sağlandı. O zaman biz de bu birlik ve beraberlik ve iradeyi sürdüreceğiz.” dedi ve tekrar aynı acıların yaşanmamasını dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.