TEBA

ITC Başkanı: Türkmen girişimi siyasi süreci iyileştirmenin garantisidir

Irak

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan, "Türkmen girişimi siyasi süreci iyileştirmenin garantisidir." dedi.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan, "Türkmen girişimi siyasi süreci iyileştirmenin garantisidir." dedi.

ITC'den yetkililer Hasan Turan başkanlığında bugün Kerkük'te bir araya gelerek, Irak'ta yaşanan son siyasi gelişmeleri ele aldı.

Toplantıya, ITC Başkan Yardımcısı Heytem Haşim Muhtaroğlu, ITC Siyasi Büro Üyesi Aydın Maruf, ITC Milletvekili Lokman Necim ve diğer yetkililer katıldı.

Turan, toplantıda Irak'ta yaşanan son siyasi gelişmelerin ele alındığını vurgulayarak, "Irak kritik bir durumdan geçiyor, hepimizin birleşmesi ve görüşlerimizi birbirine yaklaştırması gerekiyor, siyasi krizin seyrinde çözüm ve diyaloğa doğru gerçek bir değişim sağlamak için çalışalım. Türkmen girişimi, siyasi krizin temel dayanağı olan seçim sürecinin eksikliklerini gidererek Irak ve Türkmen halkının özlemleriyle gündeme geldi. Türkmen girişimi siyasi süreci iyileştirmenin garantisidir." ifadelerini kullandı.

"Türkmenler, seçim yasasının değiştirilmesini, seçim bölgelerinin kaldırılmasını, seçimler için bir liste sisteminin kabul edilmesini ve seçim sürecinin gidişatını düzeltmek için garantili bir mekanizma olarak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonunun yeniden kurulmasını destekliyor." diyen Turan, Türkmenlerin, Irak halkını korumak amacıyla atılan adımları desteklediğini vurguladı.

Türkmeneli bölgelerindeki güvenlik, hizmet ve sosyal durumun ele alındığı toplantıda Turan, Türkmenlerin hakkını korumak için ITC'nin siyasi mücadelesini sürdüreceğini bildirdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.