TEBA

ITC Başkanı Turan’dan Türkiye’ye kutlama mesajı

Irak

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı paylaştı.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı paylaştı.

Turan, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, “Gazi Mustafa Kemal liderliğinde 1923 yılında temelleri atılan Türkiye Cumhuriyeti, günümüze kadar sergilediği bağımsızlık mücadelesiyle tüm dünyaya örnek teşkil etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, bugün vizyon ve misyonuyla tüm dünyaya yardım eli uzatırken, çıkan savaşların barışa ulaşması yolunda da diplomasi başarısıyla bir köprü olmuştur.” ifadesini kullandı.

“Türkiye Cumhuriyeti, Türk milletinin istiklali için 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı devlet ve millet olarak ortaya koyduğu direnişle güçlü bir Türkiye’nin gelecek dönemdeki hedeflerinin gerçekleşmesinde büyük yol almıştır.” ifadelerine yer veren Turan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

 “Türkiye-Irak ilişkilerinde derin kardeşlik tarihine dayalı olarak başta terörle mücadele olmak üzere güvenlik, sağlık, eğitim ve ekonomik alanlarında Türkiye’nin Irak’a sağladığı destekler Irak’ın egemenliğini muhafaza etmesine vesile olmuştur.

Irak Türkleri olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin Türk Dünyasına özellikle de Irak Türklerine günümüze kadar sağladığı imkanlardan dolayı teşekkür ederiz. Türkiye’nin bölgede sağladığı dengelerde soydaşlarını göz ardı etmeden hareket etmesi bizler için takdire şayandır.

Başta Türk milleti olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. kuruluş yıl dönümünü tebrik eder, Türkiye’nin bölgede huzuru ve barışı tesis etmesi yolundaki çalışmalarında başarılar dileriz.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.