TEBA

İtalya Başbakanı Meloni Bağdat'ta

Irak

Resmi ziyaretler kapsamında Irak’a gelen İtalya Başbakanı Giorgio Meloni, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ve Başbakan Sudani tarafından karşılandı.

Resmi ziyaretler kapsamında Irak’a gelen İtalya Başbakanı Giorgio Meloni, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ve Başbakan Sudani tarafından karşılandı.


Irak Cumhurbaşkanlığı yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Reşid’in, İtalya Başbakanı Giorgio Meloni'yi Bağdat'taki Salam Sarayı'ndaki makamında kabul ettiği belirtildi.


Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani de İtalyan mevkidaşını kabul etti ve görüşmenin ardından Irak'ın İtalyan şirketlerinin ve Irak'ta faaliyet gösteren bir dizi İtalyan şirketinin deneyimlerinden yararlanacağını söyledi.


Başbakan Sudani, Bağdat ve Roma'nın yatırım, askeri işbirliği, ekonomi ve daha birçok alanda koordinasyonu güçlendirmek için çalıştıklarını kaydetti.


İtalya Başbakanı Meloni görüşmede, “Güçlü bir Irak olmadan Ortadoğu gelişemez. Bu nedenle Irak ziyaretimiz iki ülke ilişkilerinde güçlü bir başlangıç olacaktır ve Irak'ın güçlenmesi Ortadoğu'nun çıkarınadır." ifadelerinde bulundu.


Meloni ayrıca, “Irak, istikrar ve barış için birçok adım attı. İtalyan şirketleri yatırım alanında Irak'ın yeniden inşasına yardım ediyor ve kültürel alanlarda daha fazla işbirliği yapacağız çünkü güçlü bağlarımız ve ortak medeniyetimiz var." dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.