TEBA

İran'dan Bağdat-Erbil sorunlarına ilişkin açıklama: Arabuluculuğa hazırız

Irak

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, "Irak hükümetinin sınır noktalarını kontrol etme sorumluluğunu yerine getirmesini bekliyoruz." dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ülkesinin Irak ile ilişkilerinin iyi bir seviyede olduğunu belirterek, Bağdat ile Erbil arasındaki sorunların çözüme kavuşması için adım atmaya hazır olduklarını söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kenani, bugün gerçekleştirdiği basın açıklamasında, Irak ile yakın ve iyi ilişkileri olduğunu ve her iki tarafın da ilişkileri güçlendirme arzusunun iş birliği olanaklarını artırdığını bildirdi.

İran'ın bölge ülkeleri ile uzun yıllara dayanan, dostane ilişkilere sahip olduğunu kaydeden Kenani, Tahran'ın Irak'ın sorunlarının çözümünde ve Iraklıların birliğinin korunmasında rol oynayabilmesi için daha çok çaba sarf edebileceğini ifade etti.

Kenani, İran'ın Bağdat ile Erbil arasındaki sorunların çözüme kavuşması için arabulucu olarak adım atmaya hazır olduğunun altını çizdi.

"Irak hükümetinin sınır noktalarını kontrol etme sorumluluğunu yerine getirmesini bekliyoruz." diyen Kenani, aldıkları bilgilere göre konuda adım atıldığını ancak ülkesinin sınır kontrolünün tamamen sağlanmasından yana olduğunu aktardı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.