TEBA

İran Cumhurbaşkanı Reisi'den Cumhurbaşkanı Reşid'e davet

Irak

Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid’in, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’den Tahran’a ziyaret gerçekleştirmesi yönünde resmi bir davet aldığı belirtildi.

Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid’in, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’den Tahran’a ziyaret gerçekleştirmesi yönünde resmi bir davet aldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Reşid’in başkent Bağdat’a ziyaret gerçekleştiren İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Bağdat Sarayı’nda bir araya geldiği vurgulandı.

Irak ve İran'ın ortak tarihi bağlara sahip iki komşu ülke olduğunu ve bölgede güvenlik ve istikrarın güçlendirilmesine katkıda bulunabileceğini söyleyen Reşid, terörizm ve aşırıcılıkla mücadele için her iki ülkenin yetkilileri arasında sürekli görüş alışverişi yapılmasının önemine dikkat çekti.

Güvenliğin sağlanmasının bölge ülkeleri arasında iş birliği gerektirdiğini ifade eden Reşid, ortak konularda Irak, İran ve bölge halklarının çıkarlarına hizmet edecek şekilde koordinasyon ve istişare yapılması gerektiğine değindi.

Abdullahiyan ise Irak'ın güvenlik ve istikrarı pekiştirme çabalarına ülkesinin desteğini ve ortak koordinasyona hizmet edecek şekilde iki ülke arasındaki ortak noktaları güçlendirme ve iki komşu ülke arasındaki tarihi ilişkileri sürdürme arzusunu dile getirdi.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, ülkesinin endişelerinden birinin toz fırtınaları olduğunu ve İran'ın toz fırtınalarıyla başa çıkmanın yollarını tartışmak için önümüzdeki yaz bir konferans düzenlemesinin beklendiğini kaydetti.

Abdullahiyan’ın ayrıca, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Tahran’a ziyaret gerçekleştirmesi yönündeki resmi davetini Cumhurbaşkanı Reşid’e ilettiği belirtildi.

Reşid, en kısa sürede Tahran’ı ziyaret edeceği konusunda söz verdiği aktarıldı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.