TEBA

Irak ve Ürdün güvenlik anlaşması imzaladı

Irak

İçişleri Bakanı Abdulemir Şımmeri, Irak ile Ürdün arasındaki bağları güçlendirmek amacıyla bir güvenlik anlaşması imzaladığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Abdulemir Şımmeri, Irak ile Ürdün arasındaki bağları güçlendirmek amacıyla bir güvenlik anlaşması imzaladığını bildirdi.

Şımmeri, yaptığı açıklamada, Irak ile Ürdün arasında mutabakat zaptı imzalandığını belirterek, “Mutabakatta iki ülke arasında sınır kontrolünde iş birliği, eğitim alanlarında her iki tarafın topraklarına giriş için vize verilmesi ve diğer konular yer alıyor. Anlaşma sınır ötesi suçlarla mücadelede büyük bir değişiklik oluşturacak.” dedi.

“Mutabakat, iki komşu ülke arasındaki güvenlik iş birliğine yönelik önemli bir adım ve Arap kardeşlerle birleşik bir güvenlik projesi oluşturma konusunda gelecekteki adımların başlangıç ​​noktasıdır.” diyen Bakan Şımmeri, iki ülke arasındaki güvenlik istikrarının iki tarafa da fayda sağlayacağını söyledi.

Irak İçişleri Bakanlığının, Ürdün vatandaşlarına vize verilmesini kolaylaştırmak için adım attığına değinen Bakan Şımmeri, “Biz de iki halkımıza hizmet etmek ve iki ülke arasındaki güvenlik ve iş birliği düzeyinde yeni değişiklikler yaratmak için daha fazla kolaylık sağlamayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.