TEBA

Irak'ta seçmen kayıt sürecinin başlayacağı tarih açıklandı

Irak

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Sözcüsü Cumana Galayi, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) hariç 15 ilde seçmen kayıt yenileme sürecinin yarın başlayacağını duyurdu.

Cumana Galayi, bugün gerçekleştirdiği açıklamada, “Komisyon, Iraklıların oy kullanma hakkının güvence altına alınması için seçim sürecinin temelini oluşturan seçmen kaydının yenilenme sürecini yarın 15 ilde başlatacak.” dedi.

Irak Seçim Komisyonunun, Operasyon ve Bilgi Teknolojileri Departmanındaki uzman teknik personel aracılığıyla biyometrik kayıt verilerini güncellemeye başladığını söyleyen Sözcü Galayi, çalışmaların zamanında tamamlanması için komisyon personelinin tatil günlerindede mesai yaptığını aktardı.

Sürecin, seçmen kaydı yenileme, biyometrik kayıt, isimleri aktarma, 2005 doğumlu olan 18 yaşını doldurmuş olanların isimlerinin kayda geçmesi ile 2003 ve 2004 doğumlu olanların da isimlerinin sisteme girilmesinden oluştuğu bildirildi.

Cumana Galayi, “Daha önce kayıt yaptırmamış ve kısa süreli kartı olan seçmenlerin kayıt merkezlerini ziyaret ederek verilerini güncellemesi ayrıca biyometrik kart çıkarması gerekiyor çünkü İl meclis seçimlerinin değişen yasasına göre biyometrik kartı olmayanlar oy kullanamaz.” diye konuştu.

Irak Meclisi, 20 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirdiği oturumda 6 Kasım 2023'ü il genel meclisi seçim tarihi olarak onayladı. Son il meclisi seçimleri 2013'te yapıldı ve Irak Meclisi tarafından 2019'da askıya alındı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.