TEBA

Irak ile İran arasında mutabakat zaptı imzalandı

Irak

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile İran Petrol Bakanı Cevad Ovci, petrol yatırımı alanında ikili iş birliğini görüştü.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile İran Petrol Bakanı Cevad Ovci, petrol yatırımı alanında ikili iş birliğini görüştü.

Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Sudani’nin İran Petrol Bakanı Oji'yi kabul ettiği kaydedidi.

Görüşmede, Irak ve İran arasındaki ilişkilerin ve iş birliğinin güçlendirilmesinin yanı sıra her iki ülkenin küresel ekonomik zorluklarla yüzleşme yeteneklerinin güçlendirilmesi ele alındı.

Görüşmenin ardından Irak ve İran petrol bakanlıkları arasında Sudani başkanlığında bir mutabakat zaptı imzalandı.

Mutabakat zaptının, iki ülke arasındaki sınırdaki ortak petrol sahaları, ham petrol çıkarma ve petrolle birlikte akan gaz alanında teknolojik iş birliğini içerdiği kaydedildi.

Irak ile İran petrokimya endüstrisi, petrol ve gaz sektörü çalışanlarının eğitimi alanlarında da iş birliğini güçlendirecek.

Bağdat'ı ziyaret eden İran Petrol Bakanı Cevad Ovci, konuya dair İran devlet televizyonuna konuştu.

İranlı Bakan, iki ülke arasında enerji işbirliğini öngören bir mutabakat zaptı imzalandığını söyledi.

Ortak petrol ve gaz sahalarının geliştirilmesi konusunda anlaşmaya varıldığını belirten Ovci, "Gaz ve petrol boru hatlarının inşası ve Irak petrol rafinerilerinin yeniden inşası ve modernizasyonu da iki taraf arasında varılan anlaşmaların bir başka parçası." ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.