TEBA

“İller, meclisler ve valiler, hükümetin yürütme programını uygulamasına yardımcıdır” 

Irak

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani Irak İl Meclisi seçimleri için oyunu kullandı.

Başbakanlık Basın Ofisi, Başbakan Muhammed Şiya Sudani’nin, il meclisi seçimleri için başkent Bağdat'ta bulunan Vatan Okulunda yer alan seçim merkezinde oy kullandığını ve seçim sürecini incelediğini açıkladı.

Başbakan Sudani, oy kullandıktan sonra yaptığı konuşmada, "Seçim sürecini ve aşamalarını takip eden tüm medya kuruluşlarına teşekkür ediyoruz. Irak halkına bu ulusal günü ve 10 yılı aşkın süre geciken bu anayasal hakkını kutluyoruz." dedi.

Başbakan Sudani, "İl Meclisi Seçimleri, idari merkeziyetin uygulanması ve illerin yerel hükümetlerde temsilini sağlamak açısından önemli bir adımdır." dedi. Ayrıca, "İller, meclisler ve valiler, devletin ikinci bir köşe taşıdır ve federal hükümetin yürütme programını uygulamasına yardımcı olur." ifadesinde bulundu.

Sudani, "Tüm vatandaşları, yetenekli ve uygun olanları seçmeye ve bölgelerini temsil etmeye, yasal ve anayasal çerçeve içinde görevlerini yerine getirmek için aktif olarak katılmaya çağırıyorum." dedi. 

Muhammed Şiya Sudani ayrıca, "Hükümet, seçimlere hazırlık konusundaki sorumluluklarını yerine getirdi ve bu, siyasi istikrarı güçlendirmeye yönelik görevlerimizin bir parçasıdır. Hükümet, seçimlerin düzenlenmesi için tüm lojistik ve güvenlik gereksinimlerini tamamladı." şeklinde açıklama yaptı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.