TEBA

‘IKBY’de Hemorajik ateş vakası kaydedilmedi’

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Tarım Bakanlığı, "kanamalı" olarak bilinen ​​​​​​​"Hemorajik ateş" vakasının bölgede görülmediğini açıkladı.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Tarım Bakanlığı, "kanamalı" olarak bilinen "Hemorajik ateş" vakasının bölgede görülmediğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bölge halkına Hemorajik ateş salgınının bölgede görülmediğini duyurmak isteriz. Ayrıca hastalığı önlemek için bir merkez kuruldu ve önümüzdeki birkaç gün içinde hayvan sahiplerine özel ilaçlar dağıtılacak.” denildi.

Irak'ta "Hemorajik ateş" teşhisi konulan 4 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından bir salgın endişesi yaşanıyor.

Hemorajik ateş, özellikle elverişsiz koşullarda hayvan yetiştirilen bölgelerinde görülüyor.

Zikar Sağlık Dairesi Müdürü Hüseyin Riyad, yerel medyaya yaptığı açıklamada, söz konusu virüse yakalanan 24 kişiden 4’ünün hayatını kaybettiğini söyledi.

Irak Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Seyif Bedir de yaptığı açıklamada, "Bu virüs 1970'lerden beri görülüyor. Irak'ta özellikle büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin bulunduğu bölgelerde her yıl bu vakalar görülebiliyor. Ancak bu yılki vakalarda artış var." dedi.

Söz konusu virüse yakalanan hayvan ve insanlar için geliştirilen aşıların ülkede bulunmadığını kaydeden Bedir, ancak bakanlık olarak gerekli tüm önlemleri alacaklarını ifade etti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.