TEBA

IKBY Yargı Konseyi: Federal Mahkemenin kararı istikrar ve barışa hizmet etmiyor

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Yargı Konseyinden Irak Federal Mahkemesinin kararına ilişkin açıklama geldi.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Yargı Konseyinden Irak Federal Mahkemesinin kararına ilişkin açıklama geldi.

IKBY Yargı Konseyinden yapılan yazılı açıklamada, “Federal Mahkeme, anayasa ve yasalar ile Kürdistan Bölgesi Yönetimi ve federal hükümet arasındaki anlaşmalar çerçevesinde gönderilmesi gereken para miktarının doğru olmadığı yönünde karar verdi.” denildi.

Söz konusu kararın barışa hizmet etmediği belirtilen açıklamada, “Bu karar, Irak'ta istikrar ve barışa hizmet etmiyor aksine geçen yıl Irak'ı zor bir krizden kurtaran yeni hükümet kurma çabalarına, Kürdistan Bölgesi ile federal hükümet arasında sorunun çözümüne yönelik adımlarına karşı.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamanın devamında şu sözlere yer verildi:

“Mevcut Irak Federal Mahkemesinin anayasaya aykırı olduğu ve yapısının anayasa hükümlerine uygun yeni bir yasayla, özellikle de federal mahkemenin mekanizmalarını açıkça tanımlayan 92. maddesiyle gözden geçirilmesi gerektiği yönündeki görüşlerimizi daha önce dile getirmiştik.

İçinde bulunduğumuz hassas bir dönemde, Federal Mahkeme çoğunluğun ve azınlığın nazarında karar veremez ve Irak oluşumları arasında özellikle maaşlar konusunda ayrımcılık yapamaz.

Burada ilgili tüm tarafları, anayasal ve yasal bir çözüm aramaya ve en önemlisi tüm partileri çoğunluğu veya azınlığı koruma haklarının olduğu bir federal mahkeme oluşturmak için yeni bir yasa taslağı oluşturmaya çağırıyoruz.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.