TEBA

IKBY Sağlık Bakanlığı: İlaç tedarikinde yaşanan sıkıntılar giderilecek

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi'nde (IKBY) başta kanser ilaçları olmak üzere IKBY’de yaşanan ilaç sorunların giderileceği bildirildi.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi'nde (IKBY) başta kanser ilaçları olmak üzere IKBY’de yaşanan ilaç sorunların giderileceği bildirildi.

IKBY Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığından bir heyetin Bağdat'ta yetkililerle görüşerek ilaçlar ve tıbbi malzemelerde yaşanan sorunları çözmek için ilgili kurumlara ziyaret gerçekleştirdiği kaydedildi.

Açıklamada, kanser tedavisinde kullanılan ilaçlar başta olmak üzere IKBY'de yaşanan ilaç sıkıntılarının giderileceği belirtildi.

Toplantılarda, IKBY'nin tıbbi ekipman satın alma sözleşmelerine dahil edilmesinin talep edildiği belirtilirken, Süleymaniye'nin en kısa sürede Dilza projesine dahil edileceği kaydedildi.

Açıklamada, Irak Sağlık Bakanlığından bir heyetin sağlık sektörünün sorunlarının çözümü ve eğitimi için IKBY'ye ziyaret gerçekleştirmesine karar verildiği ifade edildi.

Sağlık Bakanlığından 30 Mayıs Pazartesi günü yapılan açıklamada, Irak Sağlık Bakanı Hani el-Akabi ile IKBY Sağlık Bakanı Saman Berzenci'nin akşam saatlerinde gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde iki bakanlık arasındaki ilişkileri ve daha fazla iş birliğini ele aldığı belirtildi.

Açıklamada, IKBY Sağlık Bakanı'nın önerisi üzerine, Sağlık Bakanlığından bir heyetin Bağdat'ta yetkililerle görüşerek sorunları çözmek için ilgili kurumları ziyaret edeceği aktarıldı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.