TEBA

IKBY Maliye ve Ekonomi Bakanlığı, “Hesabım” projesinin detaylarını açıkladı

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Maliye ve Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamada “Hesabım” projesine değinildi.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Maliye ve Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamada “Hesabım” projesine değinildi.

Maliye ve Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamada, “Hesabım projem hakkında bazı yerlerde yanlış ve yanıltıcı bilgiler mevcut. Proje ve uygulama aşamaları hakkında kamuoyuna bazı bilgiler sunmanın gerekli olduğunu düşündük.” denildi.

Açıklamada, “Kürdistan Bölgesi Yönetimi'nin önemli ve stratejik bir projesi olan Hesabım, Maliye ve Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, Başbakanın bilgisi ve Merkez Bankası'nın onayı ile Başbakanlık tarafından hayata geçirilecek.” ifadesi kullanıldı.

“Hesabım projesinin amacı bir banka oluşturmak değil, çeşitli finansal ve bankacılık hizmetlerine erişmenin, maaş sağlamanın ve Kürdistan'a çeşitli türde krediler sağlamanın güvenli ve rahat bir yolunu sağlamayı amaçlayan kapsamlı bir gelişmiş finansal projedir.” denilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

 “Aynı zamanda kara para aklamanın önlenmesi ve yolsuzluğun sona erdirilmesi için de bir kaynaktır. Hesabım projesi, harcama ve gelirlere ilişkin doğru ve net veriler sağlamanın yanı sıra, Kürdistan Bölgesi'nin farklı sektörlerinin ekonomik kalkınmasına ve canlanmasına yol açacak şekilde kamu ve özel sektör çalışanlarına ve yararlanıcılarına çeşitli türde avanslar sağlayacak.”

Açıklamanın devamunda şu ifadeler kullanıldı:

"Katılımcı bankalar:

Projeye 5 banka katılıyor.

● BBAC Bankası

● RT Bankası

● NBI

● Cihan Bankası

● IIB

Tamamı Irak Merkez Bankası tarafından lisanslı ve akreditedir.

Güvenilir ve hiçbir yaptırıma tabi olmayan bankaları seçmemizi sağlamak için ABD Hazinesi ile de güçlü temas halindeyiz ve bu bankaların tümü iyi bilinen, deneyime ve güçlü dijital altyapıya sahip.

Üç bankanın daha projeye katılması bekleniyor. Bazı bankaların Hesabım projesine katılımı, projenin gerekliliklerini yerine getiremedikleri veya ABD Hazine Bakanlığı tarafından yaptırım uygulandıkları için reddedildi."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.