TEBA

IKBY Maliye Bakanı ile Başkonsolos Yakut görüştü

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Maliye Bakanı Avat Canap, yasal ve anayasal haklardan taviz vermeyeceklerini açıkladı.

IKBY Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada, IKBY Maliye ve Ekonomi Bakanı Avat Canap’ın Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mavlüt Yakut ve beraberindeki heyet ile görüştüğü kaydedildi.

Görüşmede Maliye Bakanı, Türkiye’yi seçim sürecinden dolayı tebrik ederek, çalışmalarında başarıların devamını diledi.

Maliye Bakanı Canap, IKBY ile Bağdat arasındaki görüşmelere ilişkin, Irak bütçe tasarısında IKBY’ye özgü maddeler üzerinde anlaşmaya varmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Canap, “Biraz esneklik var ama anayasal ve yasal haklarımızdan taviz vermeyeceğiz. Daha önce yaptığımız anlaşmalara bağlıyız, Irak Başbakanı'nın bu konuda önemli ve olumlu bir rol oynamasını bekliyoruz." dedi.

Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğundan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, “Başkonsolos Yakut’un IKBY Maliye ve Ekonomi Bakanı Avat Cenap Nuri’ye gerçekleştirdiği nezaket ziyaretinde, ortak gündemimizdeki konular görüşülmüştür. Sıcak karşılaması için kendilerine teşekkür ediyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.