TEBA

IKBY maaşlarının dağıtılması için yeni banka kuruldu

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Ticaret ve Sanayi Bakanlığı, çalışanların maaşlarını, resmi kapsamlı bir devlet bankası olarak kabul edilen ve diğer devlet bankalarından farklı olarak çeşitli bankacılık alanlarında hizmet veren Merkez Bankası aracılığıyla alabileceğini söyledi.

Ticaret ve Sanayi Bakanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'na ait Şirketlerin Tescilli Genel Müdürlüğü'nde, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi’nin (IKBY) ilk ulusal banka şirketinin, Irak Federal Merkez Bankası'na doğrudan bağlı olan Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin resmi bir bankası olan "Nishtiman Bank" adı altında tescil edildiğini söyledi.


Açıklamada, bu bankanın özelliklerinin ve vereceği hizmetlerin merkez bankasına benzer olacağı, iş adamlarının ve vatandaşların yararlanabileceği elektronik döviz bozdurma platformunun bulunması gibi özellikleri olacağı belirtildi.


Aynı zamanda çalışanların aylık bütçe ve maaşlarının doğrudan bu bankaya aktarılacağı, çalışanların maaşlarını bu banka üzerinden alabilecekleri vurgulanan açıklamada, "Bu banka resmi bir devlet bankası muamelesi görecek.” ifadesine yer verildi.

Birkaç gün önce finansal hizmetler şirketi Qi Card, çalışanlarına herhangi bir ek ücret ödemeden kartları aracılığıyla 200.000 dinarlık maaş kredisi çekebileceklerini duyurdu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.